Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde Taze Sperma İle Suni Tohumlama

Haber Tarihi :   04.12.2018

Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Dölerme ve Suni Tohumlama Ana Bilim Dalında taze sperma ile suni tohumlama işlemleri yapılmaktadır.

Sivas İli Gemerek İlçesi Yeniçubuk beldesinde yaşayan ve hayvan sahibi olan Ümit SAKAR kendine ait bir erkek ve bir dişi kangal köpekleri arasında suni tohumlama yöntemi ile yavru elde etmek üzere Cü Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanemize başvuru yapmıştır. Bu başvuru nedeniyle köpeklerin gerekli muayene, kontrol ve testleri yapılmıştır. Bu işlemlerden sonra Dölerme ve Suni Tohumlama Ana Bilim Dalı öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Alper KOÇYİĞİT tarafından erkek köpekten taze sperma alınarak dişi köpeğe tohumlama yapılmıştır.

Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Dölerme ve Suni Tohumlama Ana Bilim Dalımız tarafından Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde hijyenik ortam da taze veya dondurulmuş sperma ile suni tohumlama işlemleri yapılmaktadır.