Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesinde “Dünya Veteriner Hekimler Günü” Coşkuyla Kutlandı

Haber Tarihi :   27.04.2019

           Dünya Veteriner Hekimler Günü, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı ve Veteriner Hekimler Öğrenci Kulübü tarafından hazırlanan “Dünya Veteriner Hekimler Günü Etkinliği” programı ile coşkuyla kutlandı.

          Programa, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat ALTAY, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit YILDIZ, Sivas Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ahmet KOÇAK, Veteriner Fakültesi akademik ve idari personeli, aileler, öğrenci ve öğrenci velilerin katılımı ile gerçekleşti.

           Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat ALTAY; Veteriner Hekimlik mesleğinin, hayvan sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hayvanların üretimi ve ıslahı, hayvansal ürünlerin üretiminden tüketimine kadarki bütün süreçlerde sorumlu ve yetkili bir meslek olduğunu, ayrıca görev alanın insan sağlığının korunmasını da kapsadığını, bu yönüyle Veteriner Hekimliğin toplum sağlığının çimentosu olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kürşat ALTAY Dünya Veteriner Hekimler Birliğinin 2000 yılında aldığı kararla Nisan Ayının son Cumartesi gününü Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak belirlediğini, ayrıca her yıl hayvan ve insan sağlığını ilgilendiren bir konuyu slogan olarak sunduğunu, böylece toplum sağlığı alanındaki sorumluluğundan da geri kalmadığını ifade ederken, bu yılın tematik konusunun “aşılamanın önemi” olduğunu ekledi. Bu gün dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen sosyal etkinliklerin mesleki birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine katkı sağlandığını, bilimsel faaliyetler ile aşılama hakkında kamuoyu duyarlılığının artırıldığını ifade ederek, törenin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan fakülte personeli ve öğrenci kulübü üyelerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

       Sivas Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ahmet KOÇAK; Veteriner Hekimliğin toplum için önemine değinerek Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutladı.

        Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit YILDIZ; Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutlarken, T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin “Değerli Veteriner Hekimlerimiz; Halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması, hayvanlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesi ve sektörün geliştirilmesine sunduğunuz değerli katkılarınız için şükranlarımı sunuyorum” şeklindeki kutlama mesajını okuyarak sözlerini tamamladı.

        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik; açılış konuşmalarının ardından teşekkür ve başarı belgelerinin takdimi, öğlen yemeği ikramı, müzik programı ve gün boyu süren sosyal-sportif etkinlerle devam etti.

Yukarı