Üniversitemizin 48. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliklerinde Öğretim Üyelerimiz Ödüle Layık Görüldü

Haber Tarihi :   09.02.2022

1974 yılında kurulan Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin (SCÜ) 48’nci kuruluş yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

SCÜ 4 Eylül Kültür Merkezi Keykubat Salonu’nda düzenlenen kuruluş yıl dönümü programına; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Sivas Valisi Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Kutluboğa, İdare Mahkemesi Başkanı Fatih Hakan Polat, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Jandarma İl Komutanı J. Alb. İdris Tataroğlu, Sivas İl Emniyet Müdürü Burhan Aksoy, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yırtar, Ak Parti İl Başkanı Hakan Aksu, il protokolü, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız; kurumların sağlam temeller üzerinde yükselmelerinin geleneklerine bağlı olmaları ile mümkün olduğunu ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin 48 yıllık sürede kendi geleneğini oluşturmuş önemli araştırma ve eğitim kurumlarımızdan biri olduğunu ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından SCÜ 4’üncü Geleneksel Hizmet Ödülleri törenine geçildi. Birim, akademik ve idari personel ile öğrenci kategorisi olmak üzere 4 kategoride verilen ödülleri almaya hak kazananlara ödülleri; Vali Ayhan, Milletvekili Ekinci, Belediye Başkanı Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurlu, SCÜ Rektörü Yıldız, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Kutluboğa, İdare Mahkemesi Başkanı Polat ve SBTÜ Rektörü Kul tarafından verildi.

Ödül almaya hak kazananlar arasında Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Özlem Pelin CAN ve Doç. Dr. Nazlı ERCAN'ada törende ödülleri takdim edildi.