Daha Önce Kangal Köpeklerinde Maternal Kanibalizm (Anne Yamyamlığı) Önlenmesi İçin Geliştirilen Tedavi Protokolü Alman Çoban Köpeğinde De Başarılı Oldu

Haber Tarihi :   09.03.2022

Fakültemiz Fizyoloji Ana Bİlim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mustafa KOÇKAYA tarafından geliştirilen tedavi protokolüyle yavrularını yiyen Alman çoban köpeği tedavi edildi.

Öğretim üyemiz Doç. Dr. Mustafa Koçkaya yavrularını yiyen Angle isimli 6 yaşındaki Alman çoban köpeğini geliştirdiği hormon tedavisi protokolüyle tedavi ederek bir ilke imza attı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Koçkaya daha önce aynı tedavi yöntemiyle Kangal Köpeğini tedavi ettiklerini hatırlatarak, “Yaklaşık 6- 7 yıl süreçte geliştirdiğimiz maternal kanibalizm (annelerin yavrularını yeme durumu) için hormon tedavisi protokolü geliştirdik. Tedavi protokolünü Kangal köpeklerine uyguladığımızda çok olumlu sonuçlar almıştık.” dedi.

Daha sonrasında farklı hayvan ırklarının ve hayvan türlerinin tedavisi için hayvan sahiplerinin kendilerine ulaştığını belirten Koçkaya, “Bunlardan en sonuncusunda Alanya’dan bize ulaşan Uğur Özdemir isimli bir vatandaştı. Uğur Bey’in K-9 dediğimiz Alman çoban köpeğinde maternal kanibalizm sorunun olduğunu tespit ettik. Doğumdan sonra 15 günlük süreçte Uğur Özdemir’le sürekli temas halinde bulunduk.” ifadelerini kullandı. 

Doç. Dr. Koçkaya konuşmasının sonunda, “Temas halinde bulunduğumuz süreçte tedaviyi nasıl hangi dozlarda ve hangi yöntemler uygulamamız gerektiğini kendisine anlattık. 11’nci günün sonunda artık köpeğimizde agresyon skalası tamamen ortadan kalkmıştı. Tedavi protokolünü uyguladıktan sonra köpeğimiz doğurduğu üç tane yavruyu yemedi.” şeklinde konuştu.

Yukarı