Fakültemiz ve Kangal Köpeği Uygulama ve Araştırma Merkezi Tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Programı Düzenlendi

Haber Tarihi :   04.10.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

SCÜ Veteriner Fakültesi ve Kangal Köpeği Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Barış Atalay Uslu, Merkez Müdürü Doç. Dr. Nazlı Ercan, Sivas Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ahmet Koçak, Sivas Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Sadiye Bilge Çalapverdi, Veteriner Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ataseven, hayvanları korumanın önemine değinerek, Merkez'in 4 Ekim'i kutluyor olmasının oluşturacağı farkındalığa dikkat çekti.

Dekan Prof. Dr. Uslu ise söz alarak ekosistemin giderek bozulması dolayısıyla hayvanları korumaya her zamankinden çok ihtiyaç olduğunu belirtti.

Oda Başkanı Koçak, konuşmasında oda ve üniversite işbirliğinde hayvanların refahını artıracak çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Merkez Müdürü Doç. Dr. Ercan sadece 4 Ekim'de değil, her gün hayvanları hatırlayıp onları korunması gerektiğini ifade etti. 

Program, Sivas Hayvanları Koruma Derneği Toplum Gönüllüleri, Üniversite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Gölbaşı, Avukat Sadiye Bilge Çalapverdi ve Veteriner Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Buğra Kıvrak'ın sunumlarıyla devam etti.

Yukarı