VETHÖK Veteriner Öğrenci Seminerleri

Haber Tarihi :   12.03.2020

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Veteriner Hekim Öğrencileri Kulübü (VETHÖK) tarafından 22-23 Şubat 2020 tarihleri arasında, VETHÖK Veteriner Öğrenci Seminerleri "Cerrahi Günleri" seminer programı gerçekleştirildi.

Programa katılan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet ALİM, cerrahinin hızla gelişen bir bilim olduğunu, organizasyonu düzenleyen VETHÖK'e teşekkür ederek desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Veteriner Fakültesi Dekanı  Prof.Dr. Kürşat ALTAY, Veteriner Hekimlik mesleğinin gelişiminde her meslek mensubunun büyük sorumluluğunun bulunduğunu, özellikle gençlerin düzenledikleri faaliyetlerin Veteriner Hekimlik mesleğinin gelişimi için önemli olduğunu ve umutları güçlendirdiğini ifade etti. Sivas Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Erdem ŞENEL, Veteriner Hekimlik mesleğinin önemini vurgularken,  alanında uzman akademisyenlerce verilen bilgilerin meslek hayatına katkısının çok önemli olduğunu belirtti.

Cerrahi Günleri Programı kapsamında, Ankara Üniveritesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ömer BEŞALTI ve Prof. Dr. Ümit KAYA, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa ARICAN, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim YURDAKUL, Dr. Öğr. Üyesi İlker ŞEN, Veteriner Hekim Mine Çağlar KONDU'nun sunumları ile Veteriner Hekimlik alanında faaliyet gösteren aynı zamanda seminer programı sponsoru olan firmaların sunumları gerçekleştirildi.

Programa, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniveritesi,  Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi,  Harran Üniveritesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültelerinde öğrenciler katıldı. 22 Şubat 2020 tarihindeki bilimsel programda Veteriner Fakültesi öğrencilerine mezuniyet sonrası mesleki hayatlarında önemli artılar sağlayacak bilgiler ve tecrübeler aktarıldı. Cerrahi Günleri,  23 Şubat 2020 tarihinde Sivas Şehir tanıtımı ve Yıldız Dağı Kayak Tesislerini kapsayan sosyal program ile sonlandırıldı.

Yukarı