SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER TEŞHİS ve ANALİZ LABORATUVARLARI TARIM VE ORAMAN BAKANLIĞI TARAFINDAN RUHSATLANDIRILMIŞTIR.

Haber Tarihi :   18.03.2021

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başlamasının ardından, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin çeşitli binalarında eğitim ve araştırma faaliyetlerini yürütmüştür. 2019 yılı sonu itibarı ile 12.500 m2 kapalı alana sahip, hem eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi için son derece elverişli hem de araştırma-geliştirme faaliyetlerinin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi için elverişli modern bir eğitim öğretim binasına kavuşmuş olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi faaliyetlerine yeni binasına devam etmektedir. Başta Sivas ili, çevresi ve Türkiye hayvancılığına hizmet etmek amacıyla mikrobiyoloji, viroloji, parazitoloji, farmakoloji, toksikoloji, patoloji, biyokimya, fizyoloji, androloji, genetik, histoloji ve embriyoloji alanlarında çalışacak olan “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı” 15.02.2021 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak Türkiye’deki hayvan sağlığı ve refahı için gerekli olan teşhis ve analizleri yapmak üzere hizmet vermeye başlamıştır.