Etkinlikler


ULTRASONOGRAFİ KURSU KATILIMCILARI SERTİFİKALARINI ALDI
 
Yozgat Veteriner Hekimleri Odası ve Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından 30 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Yozgat Yimpaş Otelde düzenlenen Veteriner Temel Ultrasonografi Kursuna katılan 23 veteriner hekime eğitim sertifikaları verildi.
 
Kursun birinci günü, teorik ders konuları video ve power point şeklindeki sunumlarla anlatıldı. Sabahki sunumları Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültekin Atalan, öğleden sonraki sunumları ise Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Baştan sundu. İkinci gün ise inek ve köpeklerde ultrasonografik muayeneler görüntülendi.
Tüm meslektaşlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür eder, bilimin ışığında nice başarılı çalışmalar dileriz.


 


 

AVRUPA’DA VETERİNER HEKİMLİĞİNİN EĞİTİMİ, ÖĞRETİMİ VE ÖNEMİ KONULU KONFERANS
13 Mayıs 2011 tarihinde, Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesince, "Avrupa'da Veteriner Hekimliğinin Eğitimi, Öğretimi ve Önemi" konulu konferans ile at hekimliğine yönelik meslek içi eğitim semineri düzenlendi.
Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesince merkezi amfide düzenlenen konferansta açış konuşmalarını Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Gültekin Atalan ve Sivas Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özcan Karataş yaptı. Viyana Veteriner Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rene Van Den Hoven, Avrupa'da veteriner hekimliği eğitimi, öğretimi ve önemi, masterclass veteriner hekimliği klinik ve laboratuar teşhisi ile atlarda kas ve diğer sağlık problemleri konularını ele aldı.
Atlarda görülen kolik hastalığı hakkında bilgi veren Hoven, kolikin daha çok yarış atlarında görüldüğünü ifade etti. Hoven'in konuşmasının ardından Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vehbi Güneş de "Pratikte karşılaşılan bazı önemli at hastalıkları" konusunu anlattı.
Konferansın ardından katılımcılar Sivas Önder Atlı Spor Kulübü'ndeki atlara klinik uygulama yaptı.
Konferansa ve klinik uygulamaya, İstanbul, Fırat ve Erciyes üniversitelerinin veteriner fakültelerinden öğretim üyeleri ve Adana, Erzincan, Nevşehir, Kayseri, Ordu, Trabzon ve Sivas bölgesinde görev yapan Veteriner Hekimler katıldı.

 

 

 

 

 

ARICILIK PANELİ

Yukarı